شیخ محمد فاروقی گفت: نیکی چیزی است که نفس و قلب با آن اطمینان می یابد و گناه آن چیزی است که در درونت تردید و سرگردان خواهد ماند.
شیخ محمد فاروقی امام جمعه اهل سنت گناوه در خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به اینکه در تفکر عامه مردم نیکویی را فقط در محدوده مادی و کمک های مالی و صدقه دادن محدود می دانند بیان کرد: در حالیکه در منطق اسلام جامع همه فضایل و بسیاری از کارهای واجب، خوش رویی و مهربانی، نیکی با مردم و گذشت و برد باری در مشکلات نیکویی محسوب می شود.
وی افزود: در قرآن سوره بقره آیه 177 خداوند می فرماید: « لیس البر ان تولوا وجوهکم قبل المشرق والمغرب و لکن البر من امن بالله والیوم الاخر والملائکة والکتاب والنبیین واتی المال علی حبه ذوی القربی والیتامی والمساکین و ابن السبیل والسائلین و فی الرقاب و اقام الصلاة واتی الزکاة والموفون بعهدهم اذا عاهدوا والصابرین فی البأسا والضرا و حین الباس اولئک الذین صدقوا و اولئک هم المفلحون »
از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم درباره " بر" سوال شد ایشان فرمود ند: نیکی چیزی است که نفس و قلب با آن اطمینان می یابد و گناه آن چیزی است که در درونت تردید و سرگردان خواهد ماند و دوست نداری مردم از آن مطلع شوند.
خطیب جمعه یادآور شد: در چندین جای قرآن واژه نیکی عطر آگین شده است و می بینیم که خداوند نیز این واژه را برای خود برگزیده است و می فرماید : « انا کنا من قبل ندعوه انه هو البر الرحیم » سوره طور آیه 28
ما از دیر باز او را می خواندیم که او همان نیکو کار مهربان است یعنی نسبت به بندگان نیک رفتار و لطیف است.
وی با بیان اینکه صفات انبیاء و مرسلین هم در قرآن صفات نیکو کاران بر شمرده است، اظهار کرد: در باره حضرت زکریا می فرماید: « و برا بوالدیه و لم یکن جبارا عصیا » و با پدر و مادر خود نیک رفتار بود و گردن کش و نافرمان نبود. و از زبان حضرت عیسی می فرماید: « و برا بوالدتی و لم یجعلنی جبارا شقیا » خدا مرا نسبت به مادرم نیکو کار کرده و زور گو و نافرمان نگردانیده است.
وی اضافه کرد: کمک کردن و نیکی کردن به پدر و مادر از اخلاق و صفات پیامبران الهی بوده و از جمله اعمال نیک قرار دارد.
شیخ محمد فاروقی در پایان خطبه ضمن تبریک ایام مبارکه دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی، مردم و نمازگزاران را به حضور حداکثری و پرشکوه در راهپیمایی 22 بهمن ماه دعوت کرد.